Αξιοθέατα Στην Σκιάθο​

Σκιάθος

Η Σκιάθος είναι ένα νησί κοσμοπολίτικο, όπου απολαμβάνεις τις διακοπές σου! Η Σκιάθος είναι γνωστή και για την έντονη νυχτερινή ζωή της. Εχει εύκολη πρόσβαση από πολλά σημεία της Ελλάδας και πολλές οργανωμένες παραλίες.

Το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ήταν και η τελευταία κατοικία του συγγραφέα. Θα δείτε πολλά προσωπικά αντικείμενα του. Η παραλία Λαλάρια, γνωστή σε όλη την Ελλάδα, με τα χαρακτηριστικά μεγάλα βότσαλα από όπου πήρε και το όνομα της. Πολλά μικρά σκάφη διοργανώνουν εκδρομές προς την παραλία αλλά και προς το μικρό ακατοίκητο νησί Τσουγκριάς και το μικρό νησί Αρκος. Κοντά στα Λαλάρια και δύο μεγάλες σε επισκεψιμότητα σπηλιές. Το Μπούρτζι είναι στο λιμάνι της Σκιάθου. Στην Χερσόνησο αυτή χτίστηκε το 1207 ένα μικρό Ενετικό κάστρο από τα αδέρφια Γκύζη.

Οι παραλίες Κρυφή Αμμος, Αγκιστρος και Κουκουναριές. Τα ηλιοβασιλέματα στην παραλία της Αγίας Ελένης και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Χώρα. Η παραλία Μπανάνα με έντονη ζωή και νεολαία. Οι εκκλησίες της Ευαγγελίστριας και της Κεχριάς με τον κόκκινο τρούλο. Το Κάστρο με το κανόνι, το τζάμι και τις τέσσερις εκκλησίες είναι μία ωραία πεζοπορική διαδρομή μέτριας δυσκολίας.

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου για να κάνετε plane spotting, μία επικίνδυνη δραστηριότητα πίσω από τον φράχτη. Η λίμνη Στροφιλιά, ένας προστατευόμενος υδροβιότοπος, χαρακτηριστικός της Σκιάθου και πολύ σπάνιος στα Ελληνικά νησιά.