Αξιοθέατα Στην Σκόπελο

Σκόπελος

Η Σκόπελος έχει πράσινο με πυκνά δάση, αποτελεί όμως και ένα νησί των Σποράδων με ωραία αρχιτεκτονική, πολλά εκκλησάκια,  πρασινογάλαζα νερά στις παραλίες και αξιοθέατα που αξίζουν τον κόπο να επισκεφτείτε.

Η χώρα της Σκοπέλου έχει σπίτια με αυλές και σκεπές απο πλάκες Πηλίου. Είναι χτισμένη ψηλά και προσφέρει όμορφη θέα προς τη θάλασσα. Είναι διατηρητέος οικισμός και πολλά σπίτια παραμένουν με ξύλινα παράθυρα, άσπρους τοίχους και λουλουδιασμένες αυλές.

Ο Αγιος Ιωάννης στο Καστρί, είναι ένα εκκλησάκι στα βόρεια του νησιού. Μόλις 100 σκαλιά και θα έχετε την επληκτική θέα που προσφέρει. Το εκκλησάκι είναι λιτό και παραδοσιακό, σε ήρεμη και γαλήνια τοποθεσία, στην άκρη ενός βράχου.

Η παραλία Στάφυλος είναι λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Σκοπέλου, έχει καθαρά νερά άμμο και πεύκα. Υπάρχει beach bar και ναυαγοσώστης, αλλά πιο μακριά μπορείτε και να απομονωθείτε.

Το μεσαιωνικό κάστρο, έχει χτιστεί επάνω στα ερείπια της αρχαίας πρωτεύουσας του νησιού. Το σπίτι του συγγραφέα Παύλου Νιρβάνα. Το Λαογραφικό μουσείο στη Χώρα, όπου μπορείτε να δείτε παραδοσιακές φορεσιές και μοντέλα πλοίων. Τα Σεντούκια, τοποθεσία με τάφους, στο βουνό Καρυά, που χρονολογούνται από τη Ρωμαική περίοδο. Στην Σκόπελο υπάρχουν 360 εκκλησίες!

Στην περιοχή Γουρούνι βρίσκεται ένας από τους παλαιότερους φάρους στην Ελλάδα, χτίστηκε το 1889 έχει ύψος 18 μέτρα και αποτελεί ιστορικό και διατηρητέο μνημείο.

Το Παλαιόκαστρο είναι ένας αρχαιολογικός χώρος στον Πάνορμο όπου μπορείτε να δείτε τα τείχη της αρχαίας Ακρόπολης και να πάρετε το μονοπάτι για τη σπηλιά του Πάν που ήταν ο προστάτης των αγροτών.

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ασκληπιείου βρίσκεται στη χώρα της Σκοπέλου. Υπάρχει ναός αφιερωμένος στον Ασκληπιό. Εαν έχετε πρόσβαση από τη θάλασσα, μπορείτε να δείτε από κοντά το Δρακόσχισμα. Σύμφωνα με θρύλο, ο δράκος εμφανίστηκε στο νησί και σκότωσε όλους τους κατοίκους. Ο Αγιος Ριγίνος τον κυνήγησε για να τον εξοντώσει, αυτός έτρεξε, έπεσε στο νερό και ο βάχος πήρε το όνομά του.