Επισκέψεις Στην Αλόννησο​

Αλόννησος

Η Αλόννησος είναι ένα πανέμορφο νησί των Σποράδων, λιγότερο αλλοιωμένο από τον τουρισμό και την δόμηση, ένα νησί κινηματογραφικό και πράσινο, γεμάτο με ανάκατα πεύκα και ελιές, γαλάζιο και βράχια, παραλίες λιγότερο η περισσότερο οργανωμένες.

Η κοσμική παραλία Λεφτός Γυαλός. Ο Μεγάλος Μουρτιάς είναι η παραλία κοντά στη Χώρα. Στον Μικρό Μουρτιά με βοτσάλο για γυμνιστές. Το Τουρκονέρι, με χοντρό βότσαλο και ποδαρόδρομο μέσα στο πευκοδάσος. Το Βύθισμα για τους εναλλακτικούς. Τα Γλύφα για ύπνο και ψιλό βότσαλο. Η ανοργάνωτη Περιστέρα. Η πιο άγρια Τσουκάλια. Η απομονωμένη μεγάλη Αμμος με λευκές κροκάλες και για όποιον θέλει φαγητό. Η Μηλιά για οικογένειες και ωραία νερά. Ο Κοκκινόβραχος πού πήρε το όνομά του από τα πετρώματα του με πεύκα και δροσερό νερό. Ο Τζώρτζης Γυαλός με πευκοδάσος. Η Χρυσή Μηλιά με άμμο και ρηχά νερά. Οι Σπαρτίνες με πεύκα και χοντρό βότσαλο. Ο Ρουσούμ με νόστιμα ταβερνάκια. Η Βρυσίτσα για ησυχία η πρόσβαση με μονοπάτι, τζιτζίκια πράσινο και τιρκουάζ. Στους Αγίους Αναργύρους για μια μοναχική βουτιά.

Στον υδροβιότοπο του Αγίου Δημητρίου. Στο πάρκο της μεσογειακής φώκιας. Περιστέρα, Γιούρα, Πιπέρι, 2 Αδέλφια, Σκάντζουρα και Ψαθούρα είναι τα τροπικά νησάκια του. Στο Πελαγονήσι με το λιοτρίβι, τον νερόμυλο και την Κυρά Παναγιά. Για ηλιοβασίλεμα στον Καλόβολο. Στο Πειρατικό μουσείο στο Πατητήρι. Στην Στενή Βάλα, τον παράδεισο των σκαφάτων.