Επίσκεψη Στην Ιθάκη

Ιθάκη

Κοντά στην πρωτεύουσα της Ιθάκης, το Βαθύ, η πιο δημοφιλής παραλία είναι το Φιλιατρό. Οργανωμένη παραλία, με ξαπλώστρες, beach bar, φεστιβάλ, beach party, τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και σχεδόν πάντα καθαρά και ήσυχα. Στο Γιδάκι μπορείτε να φτάσετε με καίκι σε περίπου 20 λεπτά ή απο το μονοπάτι με αξιόλογη θέα. Αλλες παραλίες είναι τα Καμίνια, Σκίνος, Μνήματα, Αετοί, Δεξά, Λούτσα.

Τα σοκάκια στο Βαθύ είναι όμορφα, γεμάτα με εστιατόρια, αλλά για το ποτό σας μπορείτε να πάτε στην άκρη του λιμανιού, που συγκεντρώνει τη νύχτα τη ζωή και τα μπαράκια. Επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό μουσείο, τον Αγιο Νικόλαο των Ξένων και τα Ενετικά κανόνια. Ο γύρος του λιμανιού το απόγευμα, έχει το γλυκό φως της ημέρας που τελειώνει. Το Περαχώρι, ψηλά στη νότια Ιθάκη προσφέρει μοναδική θέα προς το Βαθύ αλλά και σε μεγάλο μέρος του Ιονίου.

Στα βόρεια, μπορείτε να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα απο την Λεύκη, το πρώτο χωριουδάκι που συναντάτε. Για μπάνιο μπορείτε να επισκεφτείτε την παραλία του Αη Γιάννη ή Ασπρο Γιαλό, με κρυστάλλινα νερά. Στο χωριό Σταυρός, υπάρχει η εκκλησία του Σωτήρα και πολλά στοιχεία για τον Οδυσσέα και τις περιπέτειές του, ενώ εσείς μπορεί να ξεκινήσετε για την παραλία της πόλης, που είναι οργανωμένη στο βάθος ενός κόλπου. Υπάρχει ενα μικρό λιμανάκι για σκαφάτου στις Φρίκες.

Το Κιόνι είναι ένα εντυπωσιακό παραδοσιακό χωριό, όπου θα βρείτε και τρείς παραλίες με πολύ καλά νερά. Πρόκειται για τα Κουρβούλια. Τα Πλατρειθιά, μεγάλο χωριό, μέσα στο πράσινο, πάνω από τον κόλπο των Αφαλών. Εκεί κοντά και ο Κάλαμος, πηγή τρεχούμενου νερού. Η Εξωγή είναι ενα μικρό χωριό πάνω στο λόφο, με απόκρημνους γκρεμούς, παλιά σπίτια και εκκλησίες. Η πιο εντυπωσιακή είναι η Αγία Μαρίνα, ενώ για θέα, θα ανεβείτε μέχρι το μοναστήρι της Παναγίας στα Περναράκια.

Η Ανωγή έχει παλιά όμορφα σπίτια και μία εκκλησία Βυζαντινής εποχής με πέτρινο καμπαναριό και πανηγύρι στις 14 Αυγούστου. Τα Καθαρά, είναι το μοναστήρι του νησιού με ιστορικά κειμήλια και μοναδική θέα. Περίπου 15 χιλιόμετρα από το Βαθύ θα βρεθείτε στην κορυφή του όρους Νίρητο.