Ναύπλιο Ενας Ρομαντικός Προορισμός​

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο απέχει μόλις 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα με το αυτοκίνητο. Είναι ένας ρομαντικός προορισμός, που επιλέγουν κάθε χρόνο πάρα πολλά ερωτευμένα ζευγάρια μικρής ή μεγάλης ηλικίας. Πρώην πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού κράτους μετά την Ελληνική επανάσταση του 1821 Με μεγάλη ιστορία και πανέμορφο και διατηρημένο ιστορικό κέντρο.

Γνωστό είναι το κάστρο του Παλαμηδίου, με τα εκατοντάδες σκαλοπάτια για να το προσεγγίσετε. Το κάστρο του Παλαμηδίου πήρε το όνομα του απο τον Ομηρικό ήρωα Παλαμήδη και ο θρύλος λέει ότι τα σκαλοπάτια αντί 850 ήταν 999 και το τελευταίο έριξε τον Κολοκοτρώνη και το άλογό του. Εαν δεν είσαστε ακόμα έτοιμοι για την ανάβαση, επισκεφτείτε την πλατεία των Τριών Ναυάρχων, το Δημαρχείο της πόλης, το Μπούρτζι μέσα στη θάλασσα και με το καραβάκι, το νησάκι των Αγίων Θεοδώρων.

Η πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο του Ναυπλίου, ονομαζόταν παλαιότερα πλατεία Πλατάνου, όπου κάτω από το αιωνόβιο δέντρο έγινε η οργάνωση της επανάστασης στο Ναύπλιο, από τους οπλαρχηγούς, ενώ στην πλατεία αυτή στεγάστηκε η πρώτη Βουλή των Ελλήνων.