Πέρδικα Στην Αίγινα

Αίγινα

Η Πέρδικα είναι ένα πολύ γνωστό χωριό στην Αίγινα. Θυμίζει Κυκλαδονήσι, αφού έχει στενά σοκάκια, λευκά σπίτια και αυλές με λουλούδια, αλλά και σε ορισμένα σημεία, φαντασμαγορική θέα. Προσφέρεται για να παρακολουθήσετε ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα.

Βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας. Μπάνιο στην Πέρδικα μπορείτε να κάνετε είτε επάνω στα βραχάκια, είτε σε παραλίες που βρίσκονται κοντά, όπως η παραλία Σαρπά και η παραλία Κλήμα. Πιο κοσμοπολίτικη παραλία είναι η Αιγινίτισσα.

Στην Πέρδικα μπορείτε να βρείτε ψαροταβέρνες, γνωστές στους σκαφάτους, να απολαύσετε μεζεδάκι, ουζάκι και καφεδάκι, σε κάποιο από τα καταστήματα της περατζάδας. Ενα χαλαρό περπάτημα προς την εκκλησία του Αγίου Σώστη, θα σας ανταμείψει, με ματιές στο άγριο πράσινο, το γαλάζιο, τα βραχάκια και τα σκάφη στη θάλασσα.

Το πανηγύρι στον Αγιο Σώστη γίνεται στις 7 Σεπτεμβρίου. Στην πλαγιά του λόφου της Πέρδικας, μπορεί κανείς να δεί τα ναυτικά οχυρά, τα οποία δημιουργήθηκαν κατά την Γερμανική κατοχή.

Από την Πέρδικα μπορείτε σε περίπου 10 λεπτά να βρεθείτε στο όμορφο νησάκι της Μονής με καικάκι. Εκεί θα βρείτε αρκετά ζωάκια, τα οποία χρειάζονται τον σεβασμό και την προσοχή σας και μπορείτε να κάνετε μπάνιο στα γαλαζοπράσινα νερά.