Γρεβενά Αξιοθέατα

Γρεβενά

Στα Γρεβενά υπάρχουν δύο κεντρικές πλατείες, η πλατεία Αιμιλιανού με τα κανόνια και η πλατεία του Ρολογιού, ενωμένες με έναν πεζόδρομο. Πρωταγωνιστής τα μανιτάρια, που έβαλε στη ζωή των Γρεβενών ο πρωτοπόρος ερευνητής Γιώργος Κωνσταντινίδης. Το δείχνουν και τα μανιταροαγάλματα σε όλη την πόλη. Ενα εστιατόριο αφιερωμένο στα μανιτάρια. Η εξοικείωση των κατοίκων με την μανιταροσυλλογή. Τα μαγαζιά που πουλούν πολύ καλά προιόντα μανιταριών, αποξηραμένα και σε διάφορα σκευάσματα, σάλτσες, ζυμαρικά, ακόμα και λικέρ και γλυκά του κουταλιού.

Από τους πιο ορεινούς νομούς της χώρας, τα Γρεβενά φιλοξενούν ένα τεράστιο κομμάτι του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου με βουνά όπως η θρυλική Πίνδος και κοιλάδες σαν την προστατευόμενη Βάλια Κάλντα με τα απέραντα δάση βελανιδιάς, ποτάμια και παραπόταμους, λίμνες και μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς.

Ο Πυρσός Γρεβενών στο ποδόσφαιρο, ο Πρωτέας στο μπάσκετ και ο Γυμναστικός στο βόλει, έχουν προσφέρει τις μεγαλύτερες επιτυχίες σε εθνικές κατηγορίες για το νομό Γρεβενών.