Σχοινούσα Αξιοθέατα

Σχοινούσα

Τα τελευταία χρόνια, το νησί επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι ταξιδιώτες, που αναζητούν ήσυχα μέρη με παρθένες ομορφιές, για να περάσουν τις διακοπές τους. Οι τουριστικές υποδομές της Σχοινούσας ικανοποιούν τις ανάγκες των επισκεπτών του νησιού και τους προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Οι φυσικές ομορφιές της Σχοινούσας την κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά των μικρών Κυκλάδων. Διαθέτει συνολικά 15 παραλίες. Κατά την περιήγηση στις ακρογιαλιές του νησιού, ξεκινώντας από το λιμάνι, συναντάμε την Μερσίνι, το Τσιγκούρι, το Λιβάδι, την Λιόλιου, την Ψιλή Αμμο, τον Αλμυρό, το Φίκιο.

Το οδικό δίκτυο είναι υποτυπώδες και στις περισσότερες παραλίες φτάνει μόνο χωματόδρομος, αυτό όμως αποτελεί μάλλον ακόμη ένα στοιχείο γραφικότητας.

Η σπηλιά του Μανιάτη. Κάποτε λέει, ένας πειρατής από την Μάνη βγήκε στην Σχoινούσα για να ληστέψει, για πειρατεία. Διάλεξε για τόπο της ληστείας του την εκκλησία Παναγία η Ακαθή. Την ώρα όμως της ληστείας του έβλεπε την εικόνα και νόμιζε πως τον παρακολουθούσε συνέχεια (μερικές εικόνες είναι έτσι ζωγραφισμένες, που τα μάτια τους θαρρείς πως σε κοιτάζουνε όπου κι αν πας) Νευρίασε και έβγαλε την κουμπούρα του και πυροβόλησε την εικόνα και την τρύπησε. Αφού πήρε την λεία του, κατέβηκε για να φύγει και στο δρόμο γλίστρησε κι έπεσε κάτω, πλάι σε μια σπηλιά και σκοτώθηκε. Λένε ότι κατόπιν τον κάψανε εκεί και μαύρισε η σπηλιά, κι ακόμα τα βράχια είναι κατάμαυρα.