Σπηλιά Του Μπεκίρη Στις Σπέτσες

Σπέτσες

Η Σπηλιά του Μπεκίρη είναι ένα από τα αξιοθέατα στο νησί των Σπετσών, με ιδιαίτερη ομορφιά και πονεμένη ιστορία. Είναι απο τα πιο γνωστά μέρη στο νησί των λουλουδιών και δεν είναι δύσκολο να βρεθείτε εκεί.

Η σπηλιά του Μπεκίρη βρίσκεται στο δεξί μέρος της παραλίας των Αγίων Αναργύρων. Η πρόσβαση γίνεται είτε από την θάλασσα, είτε από ένα μονοπάτι ανάμεσα σε πευκάκια.Η είσοδος της σπηλιάς είναι μακρόστενη και πολύ χαμηλή, αφού εφάπτεται με την θάλασσα και μπαίνει κάποιος κολυμπώντας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην φαίνεται εύκολα. Για αυτό τον λόγο είχε χρησιμοποιηθεί πολλές φορές ως καταφύγιο από τους κατοίκους, σε περίπτωση επιδρομών στο νησί, αλλά και σαν αποθήκη πυρομαχικών. Μέσα στη σπηλιά υπάρχει μία μικρή παραλία με άμμο.

Σύμφωνα με ορισμένους, η σπηλιά διαθέτει και άλλη έξοδο εκτός από τη γνωστή της είσοδο. Κατά μια παράδοση, στη σπηλιά είχε κρυφτεί κάποιος ονόματι Μπεκίρης, ο οποίος ήθελε να ξεφύγει από τους Τούρκους. Λέγεται οτι είχε παρέα μια φώκια! Κατά μια άλλη παράδοση όμως, ο Μπεκίρης ήταν αυτός που πρόδωσε τους κατοίκους του νησιού που είχαν καταφύγει στην σπηλιά κατά τα Ορλωφικά, για να ξεφύγουν από τους Τούρκους, λέγοντάς τους ότι το πεδίο είναι ελεύθερο για να βγούν και προκαλώντας μία μεγάλη σφαγή. Κατά μια τρίτη παράδοση, εαν πιείς νερό μέσα στην σπηλιά, τότε ο έρωτας σου θα κρατήσει για πάντα, ενώ τα ζευγάρια που την επισκέπτονται, θα μείνουν μαζί και ευτυχισμένα, επίσης για πάντα.

Στη σπηλιά του Μπεκίρη έγιναν τα γυρίσματα της Ελληνικής ταινίας Τζένη Τζένη, με την Τζένη Καρέζη. Το κινηματογραφικό όνομα της σπηλιάς του Μπεκίρη ήταν η Σπηλιά της Νεράιδας, ενώ μία άλλη ονομασία της είναι η Ερωτοσπηλιά.

Η σπηλιά του Μπεκίρη βρίσκεται κοντά στην παραλία των Αγίων Αναργύρων. Πρόκειται για μια τουριστικά ανεπτυγμένη παραλία, με άμμο και βότσαλα, καθαρά νερά, σε έναν κατάφυτο κόλπο. Υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar και εστιατόριο, αλλά και υποδομή για διάφορα θαλάσσια αθλήματα. Πρόσβαση στην παραλία από τον δρόμο, με δικό σας όχημα, ή λεωφορείο. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και σκάφη, που ξεκινούν απο το πρωί, από το λιμάνι της Ντάπιας.