Top Χειμερινοί Προορισμοί

Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα, βρίσκονται μόλις 2 ώρες από την Αθήνα. Η μαρτυρική πόλη έχει μετατραπεί σε έναν σπουδαίο τουριστικό προορισμό, με αξιοθέατα όπως τον τόπο Θυσίας, την μονή Μεγάλου Σπηλαίου και το μουσείο του Ολοκαυτώματος, αλλά και τουριστικά είδη στον κεντρικό δρόμο και καλό φαγητό σε μια από τις πολλές ταβερνούλες. Λίγο έξω από τα Καλάβρυτα μπορείτε να επισκεφτείτε το σπήλαιο των Λιμνών στο χωριό Καστριά και την μόνη της Αγίας Λαύρας. Λίγο μακρύτερα, στο Διακοφτό, θα απολαύσετε μια διαδρομή με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο, ειδικά στο ιστορικό κομμάτι του, αποτελεί μια πολύ όμορφη, αρχοντική και ρομαντική επιλογή. Περπατήστε γύρω από το κάστρο της Ακροναυπλίας, ανεβείτε τα 999 σκαλοπάτια για το Παλαμήδι, κάντε τη βόλτα σας στην παραλιακή βλέποντας το Μπούρτζι και περιηγηθείτε στα μαγαζάκια με παραδοσιακά και άλλα προιόντα. Στην παλιά πόλη, η πλατεία Συντάγματος και η πλατεία Φιλελλήνων είναι σημεία που μπορείτε να επισκεφτείτε.

Τρίκαλα Κορινθίας

Τα Τρίκαλα Κορινθίας, βρίσκονται σε απόσταση λιγότερη των δύο ωρών από την Αθήνα, μέσα στη φύση και την ηρεμία. Στα Κάτω Τρίκαλα απολαύστε το φαγητό σας στα ταβερνάκια, στην πλατεία και γύρω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Στα Μεσαία Τρίκαλα θα βρείτε εκτός από ταβέρνες και ξενώνες και καταστήματα με τοπικά προιόντα. Στα Ανω Τρίκαλα, (ΑρχοντοΜαχαλάς) υπάρχουν πολλοί πύργοι και αρχοντικά και πάλι όμορφες ταβέρνες με τοπικά εδέσματα και μαγειρευτά.

Καρπενήσι

Το Καρπενήσι, στην Ευρυτανία, βρίσκεται πνιγμένο στο πράσινο, ενώ γύρω του υπάρχουν πολλές επιλογές για πεζοπορία και εκδρομές. Κοντά βρίσκεται ο Προυσός και θα βρείτε το Μικρό και το Μεγάλο Χωριό. Γνωστά είναι και τα πατήματα της Παναγίας. Χωριά πνιγμένα στο πράσινο στην καρδιά της Ευρυτανίας, είναι και τα Φιδάκια με θέα στην λίμνη των Κρεμαστών, το Κρίκελλο και η Δομνίστα.

Ναύπακτος

Η Ναύπακτος, βρίσκεται δίπλα σε θάλασσα αλλά και βουνό. Είναι ιδανικός προορισμός και για τον χειμώνα. Στο λιμάνι θα δείτε τα αγάλματα του Γεώργιου Ανεμογιάννη και του Μιγκέλ Ντε Θερβάντες. Στον λόφο επάνω από την πόλη της Ναυπάκτου, βρίσκεται το Ενετικό κάστρο. Η θέα είναι απολαυστική προς το Βεζύρ Τζαμί και την αρχοντική κατοικία του Κίτσου Τζαβέλλα. Στο στενοπάζαρο μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας το απόγευμα και το βράδυ να φάτε σε μία από τις καλές ταβέρνες.

Λίμνη Πλαστήρα

Η λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται σε ένα μαγευτικό πράσινο τοπίο και αποτελεί έναν ρομαντικό προορισμό μέσα στη φύση. Μπορείτε να περπατήσετε γύρω από την λίμνη ή να κάνετε την μεγάλη διαδρομή με ποδήλατο. Τα χωριά Μουζάκι, Μεσενικόλα, Μορφοβούνι, αποτελούν καλές ιδέες για επίσκεψη. Στο Νεοχώρι θα απολαύσετε θέα προς την λίμνη. Θα βρείτε στο Μεσενικόλα το μουσείο Οίνου και Αμπέλου. Απολαύσετε και το Φράγμα, ένα μεγάλο έργο στην περιοχή. Στα Καλύβια Πεζούλας υπάρχουν οργανωμένες δραστηριότητες όπως πεζοπορία και τοξοβολία. Η λίμνη Πλαστήρα απέχει 30 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα και 350 περίπου χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Πορταριά

Η Πορταριά αποτελεί κεντρικό ταξιδιωτικό προορισμό στο Πήλιο. Η πλατεία, το αρχοντικό Ζούλια, το Λαογραφικό μουσείο, το δημαρχείο και τα καλντερίμια, σας προκαλούν για επίσκεψη και βόλτα. Παραδοσιακά προιόντα μπορείτε να ψωνίσετε στα διάφορα μαγαζάκια, ενώ παντού θα βρίσκεστε δίπλα σε τρεχούμενα νερά και φύση. Στην πλατεία Μερκούρη υπάρχουν πολλά καλά ταβερνάκια.

Μακρυνίτσα

Η Μακρυνίτσα αποτελεί επίσης έναν σημαντικό προορισμό στο Πήλιο. Εχει πολλά πετρόχτιστα σπίτια, καλντερίμια και μια πανέμορφη πλατεία για καφεδάκι και φαγητό, με θέα προς τον Βόλο. Στην Μακρυνίτσα θα βρείτε Λαογραφικό μουσείο στο αρχοντικό Τοπάλη, τον Μεσαιωνικό Πύργο του Σκοτινιώτη και μερικές μεταβυζαντινές εκκλησίες. Η Μακρινίτσα απέχει περίπου 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Ορεινή Αρκαδία

Η ορεινή Αρκαδία βρίσκεται μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, είναι πνιγμένη στη φύση και πολύ γραφική. Υπάρχουν πολλά μαγαζάκια με παραδοσιακά προιόντα και καλές ταβέρνες. Κάντε τη βόλτα σας στην πράσινη Ελάτη και στην Δημητσάνα, με το μουσείο Υδροκίνησης. Υπάρχουν πολλά όμορφα αρχοντικά. Σημαντική η μονή Φιλοσόφου. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την γραφική Στεμνίτσα. Στην Βυτίνα θα βρείτε παραδοσιακά µαγαζάκια, με µέλι ελάτου.

Αράχωβα

Η Αράχωβα αποτελεί έναν εξαιρετικό τουριστικό προορισμό για τους χειμερινούς μήνες. Θα βρείτε μεγάλα ξενοδοχεία, όμορφους ξενώνες, καλό φαγητό και νυχτερινή ζωή. Η Αράχωβα βρίσκεται κάτω από τον Παρνασσό και πάνω από τους Δελφούς. Εκεί κοντά μπορείτε να βρείτε το φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Ο κεντρικός δρόμος στην Αράχωβα είναι γεμάτος μαγαζάκια με ότι χρειάζεστε αλλά και παραδοσιακά προιόντα. Στην πλατεία Λάκκα θα βρείτε όμορφα cafe και μεζεδοπωλεία. Ο ναός του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται μόλις 264 σκαλιά κοντά σας. Κοντά στην Αράχωβα βρίσκεται και το παραδοσιακό χωριό της Αγόριανης. Η Αράχωβα βρίσκεται σε απόσταση 150 περίπου χιλιομέτρων από την Αθήνα.